Mesélő képek kiállítás április 6. szombat, 16 óra

A Rózsavölgy Egyesület és a Pytheas Könyvmanufaktúra
tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a

Mesélő képek

Az ősnyomtatványoktól a fotográfiáig
a Pytheas Könyvmanufaktúra archívumából
című kiállításra

Időpont: 2013. április 6. szombat, 16 óra
Helyszín: Rózsavölgy Egyesület
1221 Budapest, Ady Endre út 25.

[button link=”https://konyvmanufaktura.hu/meselo-kepek-kiallitas/” color=”#8b0303″ text=”light”]Regisztrálok a kiállításra[/button]

A kiállítást megnyitja: Szántó Tamás fotóművész
Vendég előadó: Dr. Hecker Walter lótenyésztés és lovassport szakíró

Tudta, hogy Sándor Móric, az „Ördöglovas” néven elhíresült, kissé bomlott elméjű főúr előszeretettel lovagolt be mások házába is? Beteg, öreg kertészének a szobájába
éppúgy lovastul állított be, mint a pesti főúri paloták termeibe, vagy a bécsi Fehér Hattyú fogadó második emeleti szobájába.
Kalandozhatunk az Eszterházy-család ozorai vadászatán, felvillan Roger Fenton, a fotográfia
történetének kiemelkedő alakja, aki egy eredetileg borszállító szekérből átalakított sötét szobában készítette üvegnegatívjait.
Mesélnek Rácz István fotói, aki kétszer volt haditudósító, mindkét szovjet–finn háborúban.

Hazai lovaséletünk különleges egyénisége, Dr. Hecker Walter kalandos történetekkel szolgál lovakról, a lósuttogóról, és az „Ördöglovasról”.

A digitális nyomtatásról, mint a korszerű művészi reprodukció lehetőségéről Kelemen Eörs,
a Pytheas Könyvmanufaktúra tulajdonosa beszél, illusztrációként szolgálnak Banga Ferenc
és Töreky Ferenc grafikusművészek képei.

Csatlakozzon a Könyvmanufaktúra VIP Tagsághoz!

[one_half first]

A Könyvmanufaktúra VIP Tagság előnyei

  • Első megrendelését ingyenesen szállítjuk ki Önnek Magyarország területén.
  • Ön elsőként értesülhet minden új könyvünk megjelenéséről.
  • VIP Tagként élvezheti időszakos, speciális engedményes ajánlatainkat, könyvcsomag ajánlatainkat, melyekről csak a tagokat értesítjük.
  • Könyvtára könyvei számára névre szóló ExLibris-t választhat archívumunkból, melyet ingyenesen kinyomtatunk Önnek 50 pld-ban.
  • Ingyenesen részt vehet rendezvényeinken, könyvbemutatóinkon, melyeket a Pytheas Könyvmanufaktúra székhelyén a Laszgallner-villában tartunk. Minden rendezvényünkről tájékoztatjuk Önt aktuális hírlevelünkben.

[/one_half]

[one_half]ExLibris

Az ex libris sokszorosított (grafikai vagy nyomdai) eljárással készített címke, melyet a könyv kötéstáblájának belső oldalára ragasztanak azzal a céllal, hogy a könyv hovatartozását dokumentálja. Nem más, mint művészi rajz, címer, embléma, szimbólum, vagy egyéb ábrázolás, és a könyvtulajdonos nevével, esetleg jelmondattal, mottóval, idézettel ellátva, az egyes korok és művészek stílusa, ízlése szerint más-más megformálásban.
[/one_half]

 

Kérjük adja meg e-mail címét és nevét, hogy folyamatosan tájékoztathassuk Önt speciális VIP Tagságunknak szóló kedvezményeinkről valamint új könyveink megjelenéséről! Adatait titkosan kezeljük, azokat harmadik félnek semmilyen körülmények között nem adjuk ki. A hírlevélről bármikor leiratkozhat, ha később meggondolná magát, a levél alján található link segítségével.

Csatlakozzon a Könyvmanufaktúra VIP Tagsághoz!

Milyen témájú könyvek érdeklik Önt?