Könyvünnep

Könyvünnep a Budai Várban 2014

Háromnapos fesztivált, a Magyar Nyelv és a Magyar Könyv Ünnepét rendezi meg péntektől a Budavári Önkormányzat és a Litea Könyvesbolt; az eseményre immár a nyolcadik alkalommal kerül sor a Szentháromság téren.

Háromnapos fesztivált, a Magyar Nyelv és a Magyar Könyv Ünnepét rendezi meg péntektől a Budavári Önkormányzat és a Litea Könyvesbolt; az eseményre immár a nyolcadik alkalommal kerül sor a Szentháromság téren. – See more at: http://www.irodalmijelen.hu/hirek/haromnapos-konyvunnep-budai-varban#sthash.ZnzSeupH.dpuf

A fesztivál programjából

Pénteken megemlékezés lesz a trianoni békediktátum 90. évfordulójáról, történészek, művészek közreműködésével.
A beszélgetés témája, hogy mit jelent 2010-ben a trianoni békediktátum, milyen közegben lehet értelmezni azt, illetve arról, mi a jelentősége annak, hogy az Országgyűlés június 4-ét a Nemzeti Összetartozás napjává nyilvánította.

Az ünnep középpontjában a könyvkiadók és szerzőik állnak, a legfrissebb és legkelendőbb könyveikkel.
A Pytheas Könyvmanufaktúra az évfordulóra megjelentette Sarlós Endre képregényét: Trianon-kód címmel.
Sarlós Endre A Trianon-kód

Szombaton a kerületben egykor élt művészekre emlékeznek majd, köztük a 125 éve született Kosztolányi Dezsőre, illetve a 110 éve született Márai Sándorra.

Vasárnap a kortárs, kerületben élő művészek kerülnek a reflektorfénybe, pódiumbeszélgetésre várják Kányádi Sándor költő-írót, az I. kerület díszpolgárát is.

A Pytheas Könyvmanufaktúra vasárnap 15 órakor tart beszélgetést a BAKANAPLÓ-ról a színpadon, melyre szeretettel várjuk Önt is. Erdélyi György előadóművész segít bepillantanunk az első világháborút – szinte minden fronton – a legádázabb körülmények között végigharcoló magyar baka szószerinti, megdöbbentő naplójába, mely a „Nagy Háború” poklában íródott.

Farkas János Bakanapló

Esténként különleges zenei élmények várják a vendégeket. Pénteken a Muzsikás együttes lép fel, szombaton a Hot Jazz Band idézi meg a harmincas, negyvenes évek polgári miliőjét, vasárnap pedig a fiatal muzsikusokból álló Hetero-Sapiens latinos koncertje lesz látható-hallható a Szentháromság téren.